Támogassunk egy fiatal festőművészt!

VS.hu, 2015. január 4.

Tegyük még szebbé a karácsonyt egy 12 éves, tehetséges fiú számára! A Jelek a gépről projekt első licitjén egy ifjú képzőművészt, Dima Krisztiánt, a Wesley János Általános Iskola diákját támogathatjuk.


Azt már a Jelek a gépről rovat induláskor jeleztem, hogy négy darab fotót (és a hozzájuk tartozó prózavers-ciklust) licitálásra kínálok majd fel. Első alkalommal egy fiatal, tehetséges kisfiú, a 12 éves Dima Krisztián javára szeretnék támogatást gyűjteni. Krisztián Erdélyből származik, Sepsiszentgyörgyön született, 4 éves kora óta él Budapesten, édesapja neveli testvéreivel együtt. Jelenleg a Magyar Evangélikus Testvérközösség által fenntartott Wesley János Általános Iskola hatodikos diákja.

Krisztián kitartónak vallja magát, aki reméli, hogy „a művészetekben még sok új dolgot” felfedezhet. A rajzait nézve nehezen tudom elhinni, hogy 12 éves. Komoly, már-már komor világ, de a képeken mégis látszik, hogy egy gyermek keze nyomát viselik magukon. Kedvenceim a Levelek, a Tantermi csendélet és a Fauvizmus nyomában című képek – tetszik Krisztián színvilága, és az absztrakt kifejezésmódot olyan természetesnek érzem ezekben a munkákban, mintha egy tapasztalt felnőttel állnék szemben.

A magam részéről a Tüdőszentkereszt Koponyaboldogfalva című fotót szeretném felajánlani licitálásra. A kép annyiban kapcsolódik Krisztiánhoz, hogy a szülővárosától nem messze, Bükklok mellett készítettem. A kikiáltási ár 15 ezer forint, és a képre a Facebook-oldalamon lévő poszt hozzászólásai között lehet licitálni. A határidő: 2020. december 20., vasárnap éjfél. Nagyon remélem, hogy a kép végül elkel, és a befolyt összeg segítheti Krisztiánt abban, hogy beteljesítse álmait. Hajrá!

(Köszönöm a segítséget Iványi Gábornak és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség stábjának, akik a Hétköznapi hősök projektben rengeteget tesznek a rászorulókért. 2021-ben további három licitálást tervezek, más szervezetekkel együttműködésben.)