Karácsonyi licit az Igazgyöngy Alapítvány javára

VS.hu, 2015. január 4.

Az „Azt álmodom, hogy ezek szavak” című fotóra indult licit december 17-ig tart. A licit nyertese megkapja tőlem a dedikált fotónyomatot, az Igazgyöngy Alapítvány pedig a legmagasabb licit összegét.


Decemberben következik a negyedik (karácsonyi) licit a fotóimra. A Jelek a gépről-sorozat képei közül eddig három kelt el (Tüdőszentkereszt Koponyaboldogfalva; Aludni akarok aludni akarok; Elrohan mellettünk a táj), és a bevétellel olyan közösségeket támogattunk, mint az Oltalom Karitatív Egyesület, a pécsi Élménytár Tanoda és a hajdúböszörményi Görögkatolikus Egyházközösség karitászcsoportja.

A sorozat utolsó licitálásából befolyt összeg a Berettyóújfaluban tevékenykedő Igazgyöngy Alapítványhoz kerül. Az L. Ritók Nóra által alapított szervezet 1999-ben alakult, egy évvel később pedig megnyitott az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola. Azóta sokat változott a szervezet munkája, jelenleg 17 (karácsonykor 27) településen dolgoznak, évente 1200 család közvetlen vagy közvetett elérésével.

L. Ritók Nóra az Azt álmodom, hogy ezek szavak című fotót választotta. A képhez jár a Jelek a gépről című minikötet, amely a Beláthatatlan táj egyik szólamának folytatása. A licit a Facebook-oldalamon megjelent posztomnál zajlik. A licit december 17-én, pénteken éjfélkor ér véget. (A tétet minimum 1000 forinttal kell emelni.) A bevétel révén a hátrányos helyzetű gyerekek juthatnak karácsonyi cipősdobozokhoz, a családok pedig élelmiszercsomagokhoz (előbbi értéke 5000, utóbbié 9500 forint).

Mindenkinek kellemes ünnepeket & várjuk a liciteket!